InfraVit

 

Már hosszú évek óta elkötelezett hívei vagyunk az iRobot takarítórobotoknak, és annak, amit képviselnek.
Egy olyan életérzésnek, ahol a szabadidő, a tisztaság és az egészség kiemelkedő szerepet töltenek be.
Ezt a vonalat követve kerestünk, és találtunk rá, egy olyan másik termékre, mely szintén ezt a három fontos tényezőt ötvözi magába. Ez nem más, mint az InfraVit szaunák esztétikus, minőségi és egyedi világa. 
A gyártó hivatalos partnereként, az ország Dél-keleti régiójában, a békéscsabai iRobot bemutatótermünkben, valamint Budapesten is exkluzív körülmények között, mutatjuk be az érdeklődőknek ezt az életérzést. Az InfraVit fő profilja, az egyedi minőségben gyártott infra szaunák, de a hagyományos Finn, vagy a kombinált szaunák gyártását és telepítését is magas szinten végzik.
Az InfraVit technológia rugalmasságának és profi szakértelmének köszönhetően, mindenki a saját igénye és ízlése szerint álmodhatja meg a saját otthonába ezeket a gyönyörű kivitelezésű szaunákat, melyek hatékonyan gondoskodnak a testi és szellemi frissességünkről egyaránt.

Az infraszaunákról már több helyen olvashattunk. Sokféle tudományos kutatás is foglalkozik ezzel a témával. Ma már bizonyított az egészségünkre gyakorolt jótékony hatása is. Ami viszont nagyon fontos, az a szaunák felszereltségéhez tartozó infrasugárzók minősége és hatékonysága.
Az InfraVit infraszaunák a legújabb  Philips fejlesztésű  Vitae infrasugárzókkal vannak szerelve, melyek az infrasugárzás teljes tartományát (spektrumát) képesek reprodukálni, a halogén technológia jóvoltából, felfűtési idő nélkül.

Az Infraszaunákról általában

Az izzasztófürdők évszázados hagyományokkal rendelkeznek.
Napjainkban is töretlen a népszerűségük, és igen fontos szerepet játszanak a test és a lélek ápolásában, az egészségmegőrzésben és a gyógyulás elősegítésében.
A meleg és a napsugárzás kedvező hatásáról pedig úgy gondoljuk, hogy senkit nem szükséges meggyőzni. 
Az infrasugárzást először a gyógyászatban használták, majd az 1960-as évek végén került közhasználatba infraszauna formájában. A különböző infrasugárzók technológiai feljődésével párhuzamosan, változott az “infraszaunák” megjelenési formája is (zsákos, ülő, fekvő, kabinos, kabin nélküli, kombinált). Napjainkra a technológiai különbségek letisztultak. Az infraszaunák többsége kabinos formában kerül kialakításra, ahol az infrázás a leghatékonyabb, ülő testhelyzetben történik. Azért ez a leghatékonyabb forma, mert az infraszaunázás lényege, hogy az infrasugarak minél nagyobb felületen érjék az emberi testet, ez pedig az ülő helyzetre igaz.
Az infrasugarak behatolnak a bőr mélyebb rétegeibe, és ott kifejtik jótékony hatásukat. 
Általában 2-25 mikrométer hullámhosszúságú infrasugarakat bocsátanak ki az infrasugárzók, ami által a bőr átmelegszik, és a sugarak, a szövetek belsejébe jutnak be, ahol hőenergiává alakulnak és szétáramlanak a testben.

Az infraszaunák jótékony hatásai

A különböző kutatások igazolták, hogy az infrasugárzás következtében, 40-60 oC-os hőmérsékleten, a szervezetben beindulnak a különböző méregtelenítési folyamatok, javul az ellenálló képességünk, enyhülnek a panaszok, súlyunk is csökken, a bőrünk szebb lesz, és nem utolsó sorban a lélek is feltöltődik.

Néhány kiemelt pozitív hatás:

-    Méregtelenítés az intenzív izzadásnak köszönhetően.
-    A narancsbőr (cellulitisz) eltüntetésében is segít.
-    Súlycsökkentő hatású. 30 perc alatt a testünk akár 600-800 kalóriát is veszíthet.
-    Serkenti a vérkeringést, kitágulnak a véredények, a lágyszövetek és izmok is gyógyulnak.
-    Immunrendszer erősítő.
-    Jótékony hatással van a ficamra, izomgörcsre, és az ízületi merevségre.
-    Közérzet javító, csökkenti a fáradságot, és stressz megelőző hatása is van.
-    Gyorsítja a sebek gyógyulását.

Nem utolsó sorban meg kell említeni, hogy a hagyományos szaunákhoz képest, itt a környezeti hőmérséklet nem emelkedik meg extrém módon, csak kb. 35-50 oC-ra, ezért sokkal kellemesebben érezzük magunkat, és nyugodtan hagyhatjuk kiteljesedni a testünkben intenzíven végbemenő, jótékony hatású folyamatokat.

Az InfraVit infraszaunák

Az infravit infraszaunák előnyei elsősorban, a beépített halogéntechnológiás Philips fejlesztésű Vitae infrasugárzóknak köszönhetők.
Ezek a halogén sugárzók nem igényelnek előmelegítési időt. Bekapcsoláskor, azonnal élvezhető a jótékony hatásuk, így nem fogyaszt fölösleges energiát, ellentétben más infrasugárzókkal, melyek legalább 10 - 50 perc felmelegedési időt igényelnek, (a hagyományos Finn szaunáknál ez az idő kb. 45-60 perc).
Ennek oka, hogy a sugárzóban az infraszál köré halogén gáz van töltve, így bekapcsoláskor az azonnal eléri üzemi hőmérsékletét, kikapcsoláskor pedig ugyanolyan gyorsan le is hűl. A sugárzó így energia- és időtakarékosan, nagy hatékonysággal képes működni.

Az InfraVit infraszaunában – a finn szaunával ellentétben – csak a testünk melegszik fel, a környezeti levegő csak kis mértékben, körülbelül 35-50o C-ra.
A levegő végső hőmérséklete, kis mértékben, a szauna méretétől, a sugárzók számától és erősségétől, nagymértékben, a felhasználó személyek számától, izzadási képességétől, valamint a szaunázási idő hosszától függ.
Az InfraVit Infraszaunákban többszörös mennyíségű izzadtság távozik, mint a finn szaunában, vagy mint a más technológiával szerelt infraszaunákban. Az izzadással távozó, nem víz jellegű káros anyagok, nehézfémek, fölösleges ásványi sók, salakanyagok, zsír, koleszterin, tejsav stb. aránya a teljes izzadás 15-20%-át teszi ki, ami több mint háromszorosa a forrólevegős szaunákban elértektől, s jelentősen több mint a más technológiával szerelt infraszaunákban tapasztalható.

Philips fejlesztésű Vitae halogén sugárzók

Az infraszaunázás lényege, hogy az infravörös sugarak a bőr alá minél mélyebben behatoljanak, azt felmelegítsék, ezáltal kiváltva jótékony hatásukat. Ez a behatolás annál mélyebb, minél rövidebb hullámhosszú infrasugarakat használunk.
A piacon jelenleg a leghatékonyabb infrasugárzó, mely a legmélyebben képes a bőr alá juttatni (5-6 mm) az infrasugarakat, az a Philips fejlesztésű  Vitae halogén infrasugárzó. Egyedül ezek a sugárzók biztosítják az infravörös sugárzás teljes hullámhossztartományát, így a legmélyebb behatolást biztosító rövidhullámú sugarakat is.
A Philips fejlesztésű Vitae infrasugárzó által nyújtott hő megközelíti a Nap természetes sugárzását.
Amennyiben az infrasugarak az infraszaunázás kezdeti periódusában egyből elérik az u.n. szubkután réteget, úgy az infrasugárzó maximális hatékonysággal, maximális méregtelenítő képességgel működik. Ez utóbbi tulajdonság a teljes spektrumú infrasugárzókra jellemző. Az ilyen sugárzók által generált izzadásról elmondható, hogy a távozó izzadságban 15-20%-ban lesznek a nem víz jellegű, nem kívánatos alkotóelemek (zsírsejtek, méreganyagok, nehézfémek, stb.) 
A Philips fejlesztésű Vitae infrasugárzó által nyújtott hő megközelíti a Nap természetes sugárzását.
5000 üzemóra élettartam
A Philips fejlesztésű Vitae sugárzók rendszeres használat mellett 35-40 éves üzemidővel rendelkeznek. Az InfraVit Infraszauna gyártója a Philips fejlesztésű Vitae sugárzókra (a gyártó által forgalmazott vezérléssel szerelve) 3000 üzemóra, vagy 5 év teljeskörű garanciát vállal.

Az InfraVit Infraszaunák általános paraméterei 

•    Philips fejlesztésű Vitae halogén-technológiás sugárzók (350W, 500 W, 750 W) (teljes spektrumú infravörös sugárzás IV A-B-C), megfelelő lámpatestben szerelve, megfelelően dobozolva
•    Digitális vezérlés (többféle digitalis vezérlés választható mind design, mind funkció szempontjából)
•    Első osztályú szárított, softline kialakítású szaunalambéria. Választható fafajták: lucfenyő (alapár), Csomómentes északi fenyő, Vörös éger, Nyárfa, Antiaris, Eukaliptusz, Hőkezelt éger, hemlock, Kanadai vörös cédrus (felár)
•    Finn fehér rezgőnyár belső berendezés (pad, ill. lábrács)
•    Finn fehér rezgőnyár dekoráció
•    Színes, edzett, biztonsági üvegajtó és ablakok (barna v. víztiszta színben)
•    Bársonyozott védőrács a sugárzók elé (választható: barna, bordó)
•    Törülközőtartó
•    A lábnál lévő sugárzó (ha van) külön kapcsolható
•    A lábrács a könnyű tisztíthatóság érdekében könnyen kivehető

A fenti, általános paraméterlistán túl, más egyedi igény is kivitelezhető.  A kivitelezés minden esetben egyedi és rugalmas. Kérjen ajánlatot és korlátok nélkül megvalósíthatja elképzeléseit.

 

InfraVit szauna megoldások

Az InfraVit szauna rendszerek, a technológiának és a maximális rugalmasságnak köszönhetően, olyan megoldásokat képesek nyújtani a vásárlóknak, melyek az adott körülmények tekintetében feltétel nélkül megfelelnek, nem szabnak határt a képzeletnek, és teljes elégedettséget és harmóniát váltanak ki.

Nem kell kizárólag csak hagyományos megoldásokban gondolkodni, hanem lehet teljesen egyedi, az elképzelésnek és környezetnek leginkább megfelelő kialakítású, elrendezésű, szemünket is gyönyörködtető infra, finn, vagy akár kombinált szaunákat megálmodni és elhelyezni a saját otthonunkban.

A teljesség igénye nélkül bemutatunk néhány - már elkészült – kreációt.

 

-    InfraVit egyszemélyes

Egyedül szeret szaunázni, vagy nincs túl nagy hely a lakásban? Teljesen mindegy, az InfraVit egyszemélyes szaunáknak elég akár 1 nm hely a telepítéshez. Egy kis lakásban is meg lehet találni a helyét, ha elég kreatívak vagyunk

Tekintse meg további megoldásainkat a Galériában!

 

-    InfraVit kétszemélyes

Párosan szép az élet, szokták mondani, így a szaunázás is kellemesebb, ha van egy partner.
Az InfraVit kétszemélyes szaunák, már igazán tágasak és komfortosak. Jó alkalmat adnak a testi és lelki megtisztulásnak, na persze ha van kivel megosztanunk.

Tekintse meg további megoldásainkat a Galériában!

 

-    InfraVit háromszemélyes

Itt egy kisebb család, már egyszerre szaunázhat, vagy akár egy házibuli vendégei is élvezhetik a luxus vendéglátást. Igazán jó társasági hangulat előidézője lehet, nem beszélve az egészségügyi hatásairól.

Tekintse meg további megoldásainkat a Galériában!

 

-    InfraVit egyedi üveg megoldások 

Az biztos, ha nem zavar, hogy kívülről láthatnak minket, akkor az üvegezett szaunák azok, melyek a legszebb perspektívát nyújtják a kintieknek és a bentieknek egyaránt. Már a puszta látvány önmagában is elvarázsol bennünket.


Tekintse meg további megoldásainkat a Galériában!

 

-    Infravit kültéri

Kinn a kertben, a verandán vagy a teraszon szeretnénk hódolni eme kikapcsolódásnak?
Álmodja és tervezze meg, a többit az InfraVit szállítja.

Tekintse meg további megoldásainkat a Galériában!

 

-    Infravit Himalája só

Az InfraVit sókabin megoldásaival, elővarázsolhatja a sóbarlangok jótékony élettani hatásait. Az egyedi kialakítású és gyönyörű látványt nyújtó InfraVit sókabin megoldásokkal igazán egyedivé teheti infra, finn vagy kombinált szaunáját.

Tekintse meg további megoldásainkat a Galériában!

 

-    InfraVit egyedi ajtókeret

A lakáson belül egy szoba, ami nem szoba, hanem szauna? Ez nagyon merész, és még jól is néz ki.

Tekintse meg további megoldásainkat a Galériában!

 

-    InfraVit nyitott

Ha a lakás imázsához nem illik bele egy zárt kabin, akkor tegyük azt nyitottá. Az InfraVitnek erre is vannak megoldásai.


Tekintse meg további megoldásainkat a Galériában!

 

-    InfraVit LED megoldások

A testünk kényeztetése akkor tökéletes, ha párosul a lelki világunk harmóniájával. Ez pedig akkor következik be, ha azon a bizonyos helyen jól is érezzük magunkat. Az InfraVit LED megoldások, teljes mértékben hozzásegítenek, hogy könnyen elérjük ezt az állapotot.


Tekintse meg további megoldásainkat a Galériában!

 

-    InfraVit tetőtéri

Túl kicsi a hely és nincs hová terjeszkedni, ráadásul a mennyezet ferde és alacsony. Nem gond, az InfraVit rugalmas technológiájának köszönhetően, biztos, hogy lehet majd találni kedvező megoldást.

Tekintse meg további megoldásainkat a Galériában!

 

-    InfraVit Finn

Természetesen ha valaki a régi hagyományos gőzfürdőt részesíti előnybe, akkor az InfraVit Finn szauna a leendő megoldás.

Tekintse meg további megoldásainkat a Galériában!

 

-    InfraVit infra-mix

Mindig van megoldás! Az InfraVit technológia maximális rugalmassága révén minden elképzelést meg lehet valósítani. Bármilyen szaunája van - akár finn, akár más infratechnológiával épült infrakabinja – az InfraVit rendszer beépítése könnyedén megoldható.
Az InfraMix kombi szauna mindkét technológia szempontjainak megfelel. Az ekkor megépítésre kerülő kabin egy kétfunkciós kabin, mely kompromisszumok nélkül nyújtja mind az infraszaunázás, mind a finn szaunázás nyújtotta előnyöket.

Tekintse meg további megoldásainkat a Galériában!

 

-    InfraVit egyedi alkatrész megoldások

És ha végképp nincs hely egy teljes infrakabin kialakítására, akkor is léteznek olyan megoldások, melyek lehetővé teszik, hogy ne mondjunk le teljesen eme egészséges és hasznos időtöltésről.

Tekintse meg további megoldásainkat a Galériában!